Mitä partio on?

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille.

Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen lapsille ja nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Terve itseluottamus omiin kykyihin kasvaa!

Partio tarjoaa monipuolisia kokemuksia: luonnossa selviytymistä, ensiaputaitoja, yhteistyötä, leirielämää, suunnistusta tai vaikka sosiaalisen median viestintätaitoja. Partiossa tarjotaan johtamiskokemusta ja paikkoja opetella ottamaan vastuuta itsestä ja muista.


Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio on maailman suurin nuorisoliike: Suomessa partiolaisia on 65 000 ja koko maailmassa 45 miljoonaa. Partio on kaikille avointa toimintaa kielestä, uskonnosta ja taustasta riippumatta.


Partio-ohjelma on suunnattu 7-22 -vuotiaille. Tätä vanhemmille ei ole partio-ohjelmaa. Aikuiset toimivat partiossa tärkeinä tukipilareina ja toiminnan mahdollistajina.

Partio sopii siis kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

 

Turvattua toimintaa

Partiossa on yleensä parasta se, kun saa iloisen mielen ja havaitsee, että selviän haasteista. Joskus voi kuitenkin käydä niin, että joku asia jää kaivelemaan mieltä. Silloin avun voi tarjota esim. partiossa toimiva turva-aikuinen, jolle saa kertoa huolensa ja murheensa. Jo huolen ja murheen jakaminen voi auttaa, mutta turva-aikuinen osaa myös ohjata tarvittaessa eteenpäin.

Linkki Turvallisesti yhdessä -partiosivustolle:
https://lippukunta.partio.fi/lippukunnan-johtaminen/toiminnan-turvallisuus/turvallisesti-yhdessa

 

Löydät partio-ohjelmasta lisää tietoa seuraavien linkkien kautta:
https://www.partio.fi/tutustu-partioon/mita-partiossa-tehdaan
https://partio-ohjelma.fi/
https://lippukunta.partio.fi/partio-ohjelma/partiokasvatus

 

>>Aikuisena partioon